Mitä on nettibingo?

Monet toiminnot ovat nykyisin siirtyneet nettiin ja näin on tapahtunut myös bingon kohdalla – nykyisin internetistä löytyy runsaasti erilaisia bingo-pelejä, joita voit pelata joko yksin tai yhdessä toisten kanssa. Osa näistä peleistä on ilmaisia. Muiden kanssa pelattavien pelien kautta on mahdollista luoda uusia tuttavuuksia ja tällaisiin peleihin liittyy usein myös erilaisia oheispelejä.

Yksin pelattava nettibingo

Nettibingossa pääsee alkuun nopeasti ja helposti avaamalla oman pelitilin. Osa bingosivuista vaatii sovelluksen lataamista, mutta osassa pelaamaan pääsee suoraan bingosivun omaan pelihalliin. Toisinaan voi tuntua siltä, että haluaisit pelata bingoa itseksesi. Tällainen tunne saattaa liittyä esimerkiksi tilanteeseen, jossa olet vasta aloittelemassa pelaamista ja kenties pelkäät, ettet vielä osaa täysin pelin sääntöjä. Tällöin pelin harjoitteleminen sekä siihen tutustuminen omassa rauhassa voi olla hyvä vaihtoehto.

Yksin pelaaminen saattaa houkutella myös siinä tapauksessa, ettet ole yltiösosiaalinen ja haluat ainoastaan saada pelaamisen kautta jännitystä elämääsi, etkä ole kiinnostunut luomaan uusia kontakteja pelin kautta. Aloittelevalle pelaajalle suosittelemme yksin pelattavaa, ilmaista, suomenkielistä ja selkeää perusbingopeliä, jonka ohjeistus ei ole turhan monimutkainen. Suosittelemme myös, että valitset bingohallisi huolellisesti, jotta voit olla varma sen turvallisuudesta. Useat sivustot tarjoavat tunnetuimpien bingohallien arvosteluja, joiden lukeminen voi olla hyvä idea, jos olet vasta aloittelemassa bingoharrastustasi netissä. Toisten käyttäjien omakohtaisten kokemusten lukeminen auttaa luomaan kuvan tarjolla olevista vaihtoehdoista sekä valitsemaan niistä itselle sopivimman.

Nettibingon pelaaminen yhdessä muiden kanssa

Online-bingon pelaaminen yhdessä toisten kanssa on jonkin verran vaikeampaa kuin yksin pelaaminen, mutta se tuo pelaamiseen myös aivan uuden ulottuvuuden. Tällaisen nettibingon kautta voit luoda kontakteja myös muissa maissa asuviin pelaajiin, mutta jos haluat mieluummin pelata täysin suomenkielisessä ympäristössä, on tämäkin toki mahdollista.

Toisten kanssa pelattavassa nettibingossa korostuu kanssakäyminen toisten kanssa. Tätä sosiaalista yhteydenpitoa tukevat esimerkiksi erilaiset chattailumahdollisuudet ja tunnelma muistuttaakin huomattavasti enemmän perinteisen bingohallin tunnelmaa kuin pelatessasi nettibingoa yksin. Nykyaikaisen tekniikan avulla on näihin nettibingoihin saatu luotua vielä aikaisempaa paremmin oikean bingohallin tunnelmaa esimerkiksi erilaisten äänten sekä taitavasti laaditun grafiikan avulla. Nettibingoa pelataan bingokortilla, joita pelaajalla voi olla yksi tai useita.

Miten netissä pelaaminen eroaa bingohallissa pelaamisesta?

Pelattaessa bingoa internetin kautta korostuu pelissä nopea tempo – pelitilanteet vaihtuvat nopeammin kuin bingohallissa ja pelit kestävät vähemmän aikaa. Internetissä on mahdollista pelata bingoa myös ilmaiseksi – tällaisissa peleissä pelataan leikkirahalla. Bingosivustot tarjoavat tällaisia ilmaisia pelimahdollisuuksia, koska ne haluavat taata, että asiakkaat ovat tyytyväisiä heidän palveluihinsa. Ilmaispelien tarjoaminen toimii myös bingosivujen markkinointikikkana. Ilmaisten pelien kautta asiakkaat saavat tilaisuuden kokeilla pelejä sekä opetella niiden säännöt.

Muutoin nykyaikainen nettibingo muistuttaa yllättävän paljon perinteistä bingohalleissa pelaamista eikä siinä ole unohdettu myöskään pelin sosiaalista aspektia. Netissä pelaaminen on helppoa, koska voit pelata suoraan omalta kotisohvaltasi. Erityisesti kiireiset ihmiset, pienten lasten vanhemmat ja liikuntarajoitteiset hyötyvät siitä, että internet mahdollistaa pelaamisen suoraan kotoa käsin. Nettibingossa on mahdollista halutessaan päästä myös helposti pelaamaan kansainväliseen ympäristöön – sellaiseen, jota kotikaupungin läheisestä bingohallista tuskin löytyy.

Mitä ovat chattipelit?

Perinteisen chattailun lisäksi tarjolla on myös runsas valikoima erilaisia chattipelejä, joita pelataan keskustelualueella ja joita vetää erityinen chattivalvoja. Chattipeleille on ominaista helppous ja hauskuus, mutta tästä huolimatta kannattaa varsinkin uusia pelejä pelattaessa pitää säännöt lähettyvillä, jotta voit ne tarvittaessa tarkistaa nopeasti. Chattipelien kautta on mahdollista saada vaihtelua bingon pelaamiselle ja samalla tavoitteena on tarjota pelaajille mahdollisuus virkistäytyä. Chattipelejä ei kannatakaan ottaa turhan vakavasti, vaan ne on tarkoitettu nimenomaan rennoksi pelimuodoksi.